Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet Red Bull-bui al hangen: "Dat doen ze altijd wel..."

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje werd al snel een spannende sessie, merkte ook George Russell. Mercedes kon zich net niet mengen in de strijd om pole, maar de Brit weet zeker dat de Duitse renstal in staat is om de strijd om de overwinning aan te gaan tijdens de race.

Russell Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de knotsgekke Grand Prix van Canada, waar Mercedes het verrassend goed deed, hoopte de Duitse renstal vooral dat ze de stijgende lijn van de afgelopen weken door konden trekken richting het raceweekend in Spanje. De strijd om pole was dit keer nog te hoog gegrepen voor Mercedes, maar een derde en vierde startpositie zorgden toch voor een nieuwe dosis zelfvertrouwen.

George Russell liep de derde startpositie nipt mis nadat teamgenoot Lewis Hamilton twee duizendsten sneller was, maar in gesprek met onder meer RacingNews365 blijkt dat de Brit zelfs daar de positieve punten uit kan halen. "Het gat is de afgelopen vier races nog niet kleiner geweest dan die twee milliseconden van deze kwalificatie! Het is echt gek om, als we alleen naar de positieve punten te kijken, te merken dat we als team weer meedoen. We slaagden er niet in een goed rondje neer te zetten, maar we hadden echt nog twee tienden kunnen verbeteren. Dan hadden we het gat tot pole nog niet kunnen overbruggen, maar het blijft fantastisch."

Wat de race betreft ziet Russell ook kansen. "Ik denk eigenlijk niet dat het lastig zal zijn om in te halen tijdens de race, vooral omdat de banden heel snel slijten. Als je twee of drie ronden rustiger aan doet heb je al een voordeel van vier tienden te pakken ten opzichte van de concurrent en dat zit dan alleen in de banden. We hebben natuurlijk twee goede startposities te pakken, dus strategisch gezien kunnen we nog iets anders doen, maar uiteindelijk zal de snelste coureur negen van de tien keer winnen."

"Dit is heel anders dan Singapore of Monaco, waar je als je aan de leiding ligt gewoon kan winnen, ongeacht wat je doet. Ik heb wel het vermoeden dat het tijdens de race een hele spannende strijd kan worden met Max Verstappen en Lando Norris en dat we wel iets verder voor zullen liggen op de rest van het veld. Maar Red Bull zal tijdens de race wel weer goed voor de dag komen, want dat doen ze eigenlijk altijd wel... We gaan het zien."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"