Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff zet vraagtekens bij kwalificatie Hamilton: "Heel erg raar..."

Mercedes is met een sterk weekend bezig en ook tijdens de kwalificatie bleek dat de Duitse renstal het tij langzaamaan weer weet te keren. Toch reageerde teambaas Toto Wolff verbaasd op het resultaat van Lewis Hamilton, nadat hij verder naar achteren viel ondanks zijn snelle ronde.

Hamilton FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes verrast vriend en vijand met de sterke prestaties die ze tot dusver leveren in Canada, al hadden ze bij de Duitse renstal al wel het vermoeden dat een mooi resultaat zeker mogelijk zou zijn dit weekend. Lewis Hamilton en Toto Wolff spraken voorafgaand aan het weekend al over een podium, maar het succes begon al veel eerder. George Russell ging er namelijk met pole vandoor tijdens de kwalificatie en daar was Wolff maar wat blij mee.

De Oostenrijker legt tegenover ServusTV uit dat het fantastisch voelt om het goede gevoel eindelijk om te kunnen zetten in concrete resultaten. "Ik ben echt heel blij met pole! We kwamen dit seizoen al eerder dichterbij, maar kwamen toen telkens tijd tekort. Maar nu is het ons eindelijk gelukt! Alles werkte tijdens de kwalificatie gelukkig in ons voordeel, maar het is gewoon geweldig. Een poleposition is echt perfect en George heeft gewoon een fantastische ronde gereden."

"Wat de updates betreft hebben we na de laatste race (in Monaco, red.) nog wel wat kleine dingen aangepast aan de auto. Dat komt nu gelukkig allemaal samen, maar Montreal is ook gewoon een ander circuit. Hier moet je dus een hele andere kant op gaan, maar we hopen dat alles in Barcelona (de volgende race, red.) duidelijker zal worden."

Wolff weet namelijk als geen ander dat Mercedes ook wel een beetje geluk nodig had om pole te pakken. "We weten niet precies hoe dit ineens mogelijk werd, want de onderlinge verschillen zijn gewoon zo klein... Je zag bij Lewis bijvoorbeeld dat hij echt ontzettend snel was. Misschien hadden we zelfs met twee auto's vooraan kunnen staan, maar ineens is alles weer anders en dan is dit het resultaat."

Voor Hamilton viel het uiteindelijk allemaal tegen, want de zevenvoudig wereldkampioen kon het tempo aan het einde van de kwalificatie niet bijhouden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende startpositie. Wolff begrijpt nog niet helemaal hoe Hamilton zo achter kon blijven in de slotfase. "We weten het eigenlijk nog niet, maar het was gewoon raar. Qua rondetijd zat het hij absoluut goed bij, maar uiteindelijk komt de boel dan niet samen en dan valt het toch tegen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen trekt glasheldere conclusie na nipt verlies tegen Norris