Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard vangt genialiteit 'controversiële' Verstappen in één voorbeeld GP Oostenrijk: "Ongelooflijk"

David Coulthard bestempelt Lewis Hamilton als 'net iets minder controversieel' dan Max Verstappen, maar dat bedoelt hij eigenlijk op de voor Verstappen best denkbare manier. Hij vangt de coureur Verstappen dan ook in één anekdote uit de Formule 1 GP van Oostenrijk.

XPB 1289647 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

David Coulthard is te gast in de nieuwe aflevering van de podcast Beyond The Grid. Hem wordt gevraagd naar de overeenkomsten tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, de twee coureurs die de F1 de laatste vijf jaar hebben gedomineerd.

Coulthard legt uit dat ze allebei vanuit het niks kansen lijken te kunnen creëren, dat ze allebei dé perfecte ronden kunnen rijden op het moment dat het moet - "dat maakt je weekend zoveel gemakkelijker" - en dat ze allebei over 'the complete package' beschikken.

"Ik moet wel zeggen dat Lewis misschien net iets minder controversieel is op de baan als het gaat om late acties, waarbij je maar moet zien hoe het eindigt', aldus de Schot. Echter, dat bedoelt hij eigenlijk heel positief naar Verstappen, wat blijkt uit het uitgebreide voorbeeld dat volgt. Het betreft een voorbeeld uit de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk, waarbij Verstappen in gevecht is met Lando Norris.

"Hij werd ingehaald in bocht drie om zijn auto vervolgens voorbij de McLaren te gooien in bocht vier. Je denkt op dat moment: 'wat gaat hier gebeuren?'. Maar uiteindelijk wist hij zijn auto alsnog voldoende af te remmen, haalde hij de apex en veroverde hij de positie terug."

"Als ik het heb over 'controversieel', doel ik op het feit dat hij momenten veroorzaakt waarop je je afvraagt of er contact gaat volgen, maar in feite weet hij precies wat hij op dat moment van de auto en het circuit kan verwachten. Je moet een coureur zijn of zijn geweest om te begrijpen hoe moeilijk dat daar op dat circuit is."

"Het gaat er bergafwaarts, hij zit op de vuile lijn, alles lijkt 'm tegen te zitten. Om het dan toch te flikken, met een dergelijke overspeed vanwege een slipstream, nota bene in strijd met een McLaren met open DRS, is werkelijk ongelooflijk."

"Hij en Hamilton vinken elke passage op de checklist af. Ze zijn goed in de regen, goed in wiel-aan-wiel gevechten. Ze zijn goed in alles", zo concludeert de meervoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar.

Download de OKX-app, volg de stappen en claim jouw gratis McLaren cap! Daarnaast maakt iedereen die zich tussen 12 en 18 augustus aanmeldt kans op een VIP Experience tijdens de race op Zandvoort.

Claim nu jouw McLaren cap!

Praat mee!

Viaplay
x
Terugblik Sensationele F1-move Verstappen neemt vaste vormen aan