Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren schrijft Verstappen niet af voor zege: "Dat kun je nooit doen"

Het was een 1-2 voor McLaren tijdens de kwalificatie op Monza, maar krijgt het team uit Woking dat ook voor elkaar tijdens de race? McLaren-CEO is in ieder geval erg blij met het resultaat en sluit een opstomende Max Verstappen zeker niet uit.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een 1-2'tje voor McLaren, dat is toch nog altijd iets wat niet alledaags is voor het team uit Woking. Lando Norris en Oscar Piastri bezetten de eerste startrij tijdens de Formule 1 Grand Prix van Italië. Hoe reageert McLaren-CEO Zak Brown daarop?

"Het is ongelofelijk. Het team heeft het geweldig gedaan, om zelfs het resultaat van vorige week te bevestigen met deze snelheid. Dat Lando en Oscar op de zondag op de eerste rij staan, is erg opwindend", zo vertelt de Amerikaan bij Sky DE.

Naar wie kijkt Brown dan vooral, als het de concurrentie betreft voor de zege op zondag? "Het ligt natuurlijk heel dicht bij elkaar, het is heel close. Iedereen kan ook naar voren komen. Ik ben wel een beetje verrast dat Red Bull niet dichterbij kwam, maar de racepace ziet er goed uit. En je kunt Max nooit afschrijven. Het draait allemaal om een goede start, een goede eerste ronde. Als we de race kunnen finishen waar we hem zijn begonnen, dan ben ik een blije jongen."

Ten slotte wordt aan Brown gevraagd hoe hij kijkt naar een eventuele straf voor Oscar Piastri, naar aanleiding van de unsafe release met Verstappen tijdens de kwalificatie. "Er zou nog een straf kunnen komen, want het wordt nog steeds onderzocht. Ik heb het zelf niet precies gezien. Maar normaal gesproken zou het een straf voor het team moeten zijn. Ik maak me in ieder geval geen zorgen om een gridstraf", zo spreekt Brown zijn verwachting uit over een eventuele straf voor Piastri.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"