Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2024

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP België 2024

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Charles Leclerc pakt echter poleposition, omdat Verstappen een gridstraf krijgt. Sergio Perez en Lewis Hamilton zetten de derde en vierde tijd neer tijdens de kwalificatie.

Verstappen wet Qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de natte omstandigheden op Spa-Francorchamps waren het vooral de coureurs die het verschil moesten maken in de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Max Verstappen maakte gelijk indruk in de Red Bull, maar niet iedereen kende een goed eerste deel van de kwalificatie. De toppers gingen allemaal door naar Q2, maar Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen, Yuki Tsunoda, Logan Sargeant en Guanyu Zhou vielen af in Q1.

De omstandigheden veranderden elke minuut in de Ardennen en dat zorgde ervoor dat bijvoorbeeld George Russell en Charles Leclerc in de gevarenzone stonden in Q2. Alexander Albon, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Lance Stroll vonden echter hun Waterloo in het tweede deel. Sergio Perez kwam goed weg, want het verschil met Albon op P11 was slechts drie duizendsten.

In Q3 zette Verstappen de snelste tijd neer, maar hij pakt geen poleposition. Dat komt door zijn gridstraf vanwege een nieuwe verbrandingsmotor. Leclerc pakt daardoor pole, gevolgd door Perez en Lewis Hamilton. De McLarens vielen tegen met Lando Norris op P5 en Oscar Piastri op P6 in de kwalificatie.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Uitslag Kwalificatie - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout