Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Versprak Wolff zich over opvolger Hamilton bij Mercedes?

Mercedes kreeg aan het begin van het jaar de lastige taak om een geschikte opvolger voor Lewis Hamilton te vinden. Het team lijkt een gegadigde naar voren te schuiven, zeker na uitspraken van Toto Wolff in Canada.

Wolff Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws zorgde voor een schokgolf in de Formule 1-wereld: Lewis Hamilton trekt na dit seizoen de deur achter zich dicht bij Mercedes en verkast naar Ferrari. De Brit was op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag het rode racepak aan zou willen trekken. In 2025 gaat het dus daadwerkelijk gebeuren. Hamilton wordt de teamgenoot van Charles Leclerc en gaat op jacht naar zijn achtste wereldtitel.

De Brit zadelde Mercedes uiteraard wel op met een probleem, want wie moet hem gaan vervangen? Toto Wolff heeft er, zeker door het gerommel bij Red Bull, alles aan gedaan om Max Verstappen te verleiden tot een overstap, maar voor 2025 lijkt dat niet te gaan gebeuren. De combinatie Verstappen en Red Bull blijft succes behalen, dus waarom zou je dan juist nu naar het worstelende Mercedes verkassen? Misschien is het beter om nog een jaartje te wachten en te kijken of Mercedes een geweldig pakket kan aanbieden voor 2026, wanneer de reglementen op de schop gaan.

Wolff hield een aantal andere opties over. Carlos Sainz is na zijn gedwongen Ferrari-vertrek op zoek naar een stoeltje, Esteban Ocon is sinds jaar en dag onderdeel van Mercedes en ook een naam als Alex Albon passeerde de revue. Toch lijkt de keuze te vallen op het 17-jarige toptalent én Mercedes-protegé Andrea Kimi Antonelli, die dit jaar namens Prema zijn kunsten vertoont in de Formule 2 en een hot topic is.

Verspreking

Waarom? Omdat Mercedes het volste vertrouwen heeft in de Italiaan. Antonelli legt dit jaar ontzettend veel testkilometers af in oudere Formule 1-wagens en werd al door Wolff en technisch directeur James Allison geroemd om zijn kwaliteiten. Er werd, naar verluidt door Williams, zelfs al een dispensatieaanvraag ingediend bij de FIA om hem voor zijn 18e verjaardag te laten debuteren in de Formule 1. Dat nieuws verdween een beetje naar de achtergrond, maar feit is dat Mercedes het helemaal ziet zitten.

Het lijkt er dus zelfs op dat Antonelli in 2025 al een stoeltje bij de hoofdmacht gaat bemachtigen. Corriere dello Sport meldde recent al dat hij het topmanagement van Mercedes had overtuigd tijdens een test op Silverstone, waar ook George Russell en Mick Schumacher actief waren. Antonelli zou hier en daar zelfs sneller zijn geweest dan Russell, waarna de hoge heren van de Zilverpijlen er een klap op gegeven zouden hebben. Antonelli moet een plekje krijgen.

Duitse media stelden de afgelopen dagen zelfs dat het contract al getekend is en ook opvallende woorden van Wolff lijken die vermoedens te bevestigen. De Oostenrijker gaf toe dat Sainz niet langer een optie is en leek zich daarna te verspreken. "We willen ons gewoon concentreren op Andrea Kimi Antonelli. Dat is onze toekomst. We willen ons ook inzetten voor de jonge coureurs. Dat hebben we ook tegen Sainz gezegd."

Wolff was er bij de volgende vraag als de kippen bij om te stellen dat er nog geen beslissing is genomen, maar alle seinen lijken op groen te staan. Wat goed is, komt snel, zeggen ze weleens. Verstappen maakte in 2015 op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij Toro Rosso en liet meteen een goede indruk achter. Kan Antonelli dat ook bij een topteam als Mercedes? Eerst moet de bevestiging nog even volgen...

Vind jij Antonelli de perfecte Mercedes-kandidaat? Laat het weten in de poll!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen trekt glasheldere conclusie na nipt verlies tegen Norris