Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Verstappen ietwat vertekend buiten top drie in eerste training Groot-Brittannië

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië beslag gelegd op de vierde posities. Lando Norris was voor zijn thuispubliek de snelste coureur.

Verstappen FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als de eerste vrije training om 13:30 uur Nederlandse tijd begint zien we direct veel coureurs op harde banden de baan verkennen. De vrijdagcoureurs Isack Hadjar, Oliver Bearman, Jack Doohan en Franco Colapinto leren tevens de auto kennen. De verkenningstocht van Yuki Tsunoda is van korte duur. De Japanner zet de al binnen tien minuten vast in het grind. Het gevolg is een rode vlag.

Op dat moment staan George Russell, Lewis Hamilton en Max Verstappen respectievelijk eerste, tweede en derde. Als net iets voorbij het halverwegepunt de topteams wisselen naar medium banden, pakt Max Verstappen de koppositie over met een marge van één honderdste op Russell.

We zien vervolgens McLaren een run op zachte banden doen en daarop zijn Lando Norris en Oscar Piastri enkele tienden sneller dan Verstappen op medium, terwijl ietwat opvallend Lance Stroll zich tussen de beide McLarens op P2 meldt.

Uitslag Eerste vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog tien minuten te gaan lijkt er wat hemelwater uit de lucht te vallen, maar het zet niet door. Toch zien we niet veel tijden meer verbeterd worden. In het geval van Verstappen heeft dat ook alles te maken met het feit dat hij terug is gewisseld naar harde banden, ongetwijfeld met het oog op de race van zondag.

De Ferrari's vallen met hun klasseringen in de tijdenlijst wellicht wat tegen, maar Charles Leclerc reed zijn snelste tijd op medium banden, terwijl Carlos Sainz zelfs zijn persoonlijk snelste tijd noteerde op harde banden. Verstappen was op P4 de snelste coureur op medium-banden.

Grote problemen waren er in de staart van de sessie nog voor Piastri, die zijn McLaren bij de ingang van de pits stil moest zetten vanwege wat hij zelf in eerste instantie een hydraulisch probleem noemde.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Ai! Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen