Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Goede start Verstappen, Hamilton slechts achttiende in eerste training GP België

Max Verstappen is het GP-weekend in België goed begonnen. In zijn Red Bull was hij de gehele sessie voorin te vinden, maar het was uiteindelijk Valtteri Bottas die het snelste was.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Donkere wolken boven Spa-Francorchamps, daar waar de baan aan het opdrogen was na een regenbui eerder in de ochtend. Dit betekende dat we diverse coureurs kortstondig op de intermediates zagen. Max Verstappen waagde zich in de openingsfase niet op de baan, maar klokte halverwege de sessie een 1.46,8, goed voor de snelste tijd op dat moment, gereden op de harde band.

Bij een tweede poging dook Verstappen vier tienden onder zijn snelste tijd, waarmee hij zeven tienden sneller was dan teamgenoot Sergio Perez. Lewis Hamilton zagen we nog niet vooraan, de Brit gaf 1,8 seconden toe en vonden we pas terug op de dertiende positie.

Uitslag Eerste vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wist op zijn harde band zijn tijd nog verder aan te scherpen en klokte de eerste 1.45-er van het weekend. Het was Nicholas Latifi in zijn Williams die zich als eerste waagde op het zachtste rubber. Het leverde hem kortstondig de tweede tijd op ruim een seconde van Verstappen.

De dreiging van regen bleef aanwezig waardoor meerdere coureurs wisselden naar de zachte band. Het bracht Carlos Sainz in een eerste poging de tweede tijd, vlak achter Verstappen. Het was echter Valtteri Bottas die op de zachte band naar de eerste tijd ging, maar Verstappen en Hamilton lieten niet lang op zich wachten.

Verstappen verloor op de rechte stukken veel tijd op Bottas en kwam tot drie tienden van de tijd van de Fin. Hamilton moest ondertussen zijn snelle ronde afbreken doordat Latifi hem in de wielen reed. In een tweede poging wist Verstappen zijn tijd te verbeteren en won hij met name veel tijd in de tweede sector. Red Bull was onderweg met een andere achtervleugel dan concurrent Mercedes, dat sneller was op de rechte stukken.

Achter Bottas en Verstappen wist Pierre Gasly beslag te leggen op een fraaie derde tijd voor de beide Ferrari's. Perez klokte de zesde tijd op een kleine seconde van Bottas. Hamilton kwam in de slotminuten nog eenmaal de baan op, maar dook direct de pits weer in. Daarom vinden we de WK-leider terug op de achttiende plaats.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van België 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi