Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams-teambaas waarschuwt Sainz: "Zijn geen opstapje naar Mercedes"

Carlos Sainz zal eind dit seizoen vertrekken bij Ferrari, maar zit vooralsnog zonder stoeltje voor 2025. Williams-teambaas James Vowles stak tot dusver niet onder stoelen of banken dat hij de Spanjaard graag naar zijn team wil halen, maar daar plaatst hij nu toch een kanttekening bij.

Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De situatie van Carlos Sainz lijkt met de dag ingewikkelder te worden. De deur van Mercedes staat inmiddels weer op een kier, nadat deze lange tijd volledig gesloten leek te zijn, terwijl ook Alpine, Audi en Williams nog altijd in de rij staan om de Spanjaard een stoeltje aan te bieden. De Spanjaard lijkt echter geen haast te hebben en zijn beslissing laat nog altijd op zich wachten. Als huidig Ferrari-coureur wil hij zijn opties natuurlijk overwegen, want hij zal niet zomaar ergens tekenen.

Williams-teambaas James Vowles begon enkele weken geleden met een charmeoffensief in de strijd om die felbegeerde handtekening van Sainz, maar plaatst daar tegenover talkSPORT inmiddels wel een kanttekening bij. "Ik denk dat we, als team, toch heel duidelijk zijn geweest over wie we graag als tweede rijder willen, maar dat betekent niet meteen dat het gaat gebeuren. We weten in ieder geval waar we op dit moment staan."

"Het enige wat ik er op dit moment over kan zeggen is dat we een coureur willen die ook onderdeel uit wil maken van onze groei en echt wil leren begrijpen waar Williams als team voor staat. Onze coureurs moeten de waarden van ons team met zich meedragen tijdens het racen. Maar soms komen onze waarden en die van een coureur niet overeen. In sommige gevallen gelukkig wel, want dat is heel belangrijk voor me."

Vowles is dan ook stellig over de rol van Williams: "We zijn geen opstapje. Ik ben bij Mercedes vertrokken om hier te komen. Dat heb ik niet gedaan omdat ik het winnen saai vond worden, maar juist omdat ik wil investeren in iets wat ik eigen kan maken. Ik wil iets hebben waar ik mezelf in kan herkennen en waar dat ook voor anderen geldt, waaronder Alex Albon. Dát is belangrijk voor mij en voor Albon en ik wil aan de basis staan van zo'n belangrijke beslissing."

Plan B

Carlos Sainz senior gaf eerder al aan dat hij vindt dat zijn zoon snel een beslissing moet maken, maar Vowles kijkt net iets anders naar de situatie. "Ik heb een goede relatie met Carlos Sainz senior. Ik vind hem fantastisch, want hij is zelf ook meervoudig wereldkampioen. Hij weet waar hij het over heeft, maar ik snap ook waar zijn zoon mee bezig is. Zijn droom was natuurlijk om bij Ferrari of een ander topteam te blijven, maar die kans lijkt aardig verkeken te zijn."

"Dan heb je tijd nodig om je aan te passen. Mijn doel is daarom vooral om een extra optie op tafel te leggen en te laten zien wat wij hem te bieden hebben. Als hij daar dan interesse in heeft is dat mooi, maar anders zie ik ook geen problemen."

Vowles benadrukt dan ook dat hij zich niet blind staart op Sainz. "Wij vinden onze eigen weg door deze situatie. Zijn tijdlijn is misschien niet hetzelfde als die van mij, laten we het dan zo zeggen. Maar op dit moment kunnen we niks zeggen over het rijdersduo van volgend jaar. We zijn zeker in gesprek met andere coureurs, want ik wil me bewust zijn van de rijdersmarkt en wat er te halen valt."

Williams heeft Logan Sargeant immers nog in de auto zitten en heeft daarmee dus altijd een plan B liggen. "Ik roep het de hele tijd al, maar Logan heeft zijn eigen toekomst in handen. Hij moet presteren en op het juiste niveau zitten, maar er zitten echt wel goede momenten tussen. In Montréal viel het niet zo op omdat zijn auto niet helemaal op niveau zat wat specificaties betreft, maar zijn ronde was echt goed."

"Maar we hebben echt een compleet plaatje nodig gaandeweg het weekend. Het goede nieuws is echter wel dat alles nu weer lijkt te kloppen, inclusief de specificaties en de setup, en dat het nu dus mogelijk wordt om weer een stijgende lijn teweeg te brengen de komende races. Het is dan aan hem de taak om de kans met beide handen aan te grijpen en er het beste van te maken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot