Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Gehinderde Verstappen slechts veertiende in vrije training Groot-Brittannië

Bovenaan de tijdenlijst prijkte aan het einde van de tweede vrije training niet de naam van Max Verstappen of een van de Mercedes-coureurs. Het was Lance Stroll die verrassend de snelste tijd noteerde. Verstappen vond zichzelf na een rommelige training pas op de veertiende stek terug.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

Na de rustige eerste training grepen de coureurs de koe direct bij de horens in de tweede vrije training. Vooraan wisselden Red Bull en Mercedes stuivertje in de openingsfase, waarin Max Verstappen nog niet bijster tevreden was met zijn Red Bull. De Nederlander klaagde over onderstuur en kwam tot een derde tijd, achter Valtteri Bottas en teamgenoot Alexander Albon - allen op de medium band. Lewis Hamilton wist zich vervolgens op de harde band in de top drie te rijden.

Albon wisselde als eerste naar de zachte band en scherpte de snelste tijd aan tot een 1.27,3, waarmee hij nipt sneller was dan de snelste tijd van Verstappen in de eerste training. Het sein was daarmee gegeven aan de concurrentie om allemaal op de rode band naar buiten te gaan. Verstappen werd in zijn eerste vliegende ronde overduidelijk gehinderd door Romain Grosjean en was daar zichtbaar niet blij mee.

Hoofdbrekens waren er voor Red Bull toen Alexander Albon er hard vanaf vloog, met de nodige schade tot gevolg. Een kapotte vloer, voorwielophanging, achterwielophanging en achtervleugel, waren direct waarneembaar. Juist op de dag waarop Red Bull volop nieuwe onderdelen mee had genomen naar het circuit om te testen. Teamgenoot Verstappen moest een tweede snelle run staken als gevolg van de crash en vond zichzelf pas terug op de elfde plaats halverwege de training.

Uitslag Tweede vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met Lance Stroll als snelste man, voor de gecrashte Albon, begonnen de coureurs aan het tweede deel van de training. Daarin lag de focus voornamelijk op de langere runs. Het team van Red Bull werkte veelvuldig aan de voorkant van de RB16 van Verstappen. De Nederlander klaagde over onderstuur en het team focuste zich dan ook ondermeer op de voorwielophanging van de auto.

Doordat Verstappen geen snelle ronde op de zachte band had gereden, was hij inmiddels afgezakt naar de veertiende plaats op ruim een seconde van Stroll. Een long run analyse was door het ontbreken van de Red Bulls op de baan lastig te maken. Verstappen kwam pas in de laatste vijftien minuten op de medium band de baan op, dezelfde compound werd gebruikt door Bottas. Hamilton koos voor een lange run op de harde band. Het team van Red Bull zal allerminst tevreden terugblikken op de tweede training, waarin het concurrent Mercedes veel meer kilometers af zag leggen.

Over de krachtsverhoudingen is na de tweede training nog weinig te zeggen. Mercedes speelde overduidelijk verstoppertje en Verstappen lijkt de enige coureur te zijn in de buurt weet te blijven. Achter dit trio maakte Racing Point met Lance Stroll indruk, maar ook Charles Leclerc was in zijn Ferrari sneller dan de afgelopen races. Teamgenoot Sebastian Vettel kende een vrijdag met veel technisch malheur en sloot de dag als achttiende af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi