Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Verstappen brengt publiek in extase in loeispannende kwalificatie GP Nederland

Max Verstappen heeft de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland verovert in de zeer spannende kwalificatie. Hij wist Charles Leclerc maar heel nipt af te troeven.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

In het eerste kwalificatiedeel is het Max Verstappen die onder luid gejuich de benchmark op de klokken zet waar vervolgens niemand meer aan komt. Hij gaat eenvoudig door en hetzelfde geldt voor de Ferrari's en Mercedessen die niet meer dan enkele tienden toegeven op de tijd van de Red Bull-coureur en Lewis Hamilton zelfs maar 0,014 seconde. Echter, de Brit had daar twee runs voor nodig, Verstappen maar één.

Ongelukkige uitvaller in Q1 is Sebastian Vettel, die een geweldig rondje verpest in de laatste sector. Hij valt af samen met de heren Bottas, Magnussen, Ricciardo en Latifi.

Q2 wordt vervolgens vroeg in de sessie stilgelegd als een oranje rookpot op het circuit is komen te liggen. Het is Alexander Albon die daar de grootste hinder van ondervindt, aangezien hij als eerste en als enige de baan op ging om out of sync te gaan.

Max Verstappen stelt de benchmark na het oponthoud opnieuw scherper door als eerste onder de 1:11 te duiken. Hamilton komt daar het dichtste bij in de buurt, terwijl Ferrari met Carlos Sainz en Charles Leclerc respectievelijk zes- en acht tienden toegeeft.

Uitslag Kwalificatie - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Spannende driestrijd in Q3

Net als in Q1 houdt Verstappen het bij één run, een luxe die Ferrari zich niet kan permitteren. Het maakt dat Sainz op vers rubber de tijd van Verstappen verbetert, iets wat ook George Russell doet. Opvallendste naam die zich door een sterk optreden mag melden in Q3? Mick Schumacher. En wat te denken van Yuki Tsunoda? Afvallers van Q2 heten Gasly, Ocon, Alonso, Zhou en Albon.

In Q3 zien we, wederom, Max Verstappen als eerste op de baan. Opnieuw zet hij een tijd waar de rest zich op stuk kan bijten, maar Charles Leclerc countert op indrukwekkende wijze. Zo zien we met Hamilton op P3 na één run drie teams bij de beste drie.

Alles komt dan aan op die allesbeslissende laatste run. Leclerc voert het veld op de baan aan en jaagt op zijn eigen tijd. Hij verbetert zijn tijd met een tiende, maar Verstappen achter hem is sneller. Hij pakt de poleposition met 0,021 seconde! Sainz meldt zich op P3, vóór Hamilton, Perez en Russell. Perez spint in zijn laatste vliegende ronde.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi