Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde wil niks weten van Red Bull-crisis: "Moeten het niet zo dramatisch maken"

Het Grand Prix-weekend op Monza was zeker het niet weekend waar Max Verstappen en Red Bull Racing op hadden gehoopt. In een interview met RacingNews365 bespreekt Giedo van der Garde waar het mis ging.

Verstappen Quali Italy
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

P6 en P8 voor Red Bull Racing, dat was zeker niet weekend voor Red Bull Racing op het iconische Monza. Hoe kijkt Giedo van der Garde terug het weekend in Italië? "Het was geen goed weekend, dat hebben we wel kunnen zien. Ze kunnen de balans niet vinden en de concurrentie heeft het toch beter voor elkaar. Dat is lastig en moeilijk, maar van de andere kant gebeurt dat soms", zegt de voormalig F1-coureur in gesprek met RacingNews365.

Tijdens de kwalificatie moest Verstappen het doen met P7. "Het is voor Max en Red Bull moeilijk te accepteren, maar het gebeurt soms. Soms heb je het net niet voor elkaar zoals het moet zijn. Dat zag je natuurlijk al in de kwalificatie met de balans van de auto, en ook tijdens de race op de onboard-camera. Dan haalt Max er denk ik nog steeds het maximale uit. Hij probeert om het probleem heen te rijden, maar ik denk dat het toch een serieus probleem is. En ik hoop één ding: dat ze het snel opgelost krijgen."

En wat zijn eigenlijk de positieve punten voor Verstappen en Red Bull tijdens de race? "Dat Norris niet gewonnen heeft en dat hij derde geworden is. Ik denk dat dat het meest positieve is, dat hij niet zoveel punten verloren heeft. McLaren is een beetje aan het klooien, wie de meeste punten pakt en hoe ze met elkaar het gevecht aan gaan. Maar het was gewoon een off-weekend voor Red Bull, ze hadden het gewoon niet voor elkaar. We hebben al een lange tijd niet gezien dat ze een pitstop-fout maakten en dat ze de auto niet op orde hebben. De druk staat erop."

Is het zorgelijk? "Dat vind ik een hele grote uitspraak, dat wil ik zeker niet zeggen. Maar dat ze aan de bak moeten, dat is een ding dat zeker is. Max heeft de meeste punten van iedereen behaald voor de zomerstop. Ook al had hij misschien niet de beste auto, hij presteerde fantastisch en scoorde veel meer punten dan de concurrentie. Maar op Zandvoort was het niet helemaal zoals het moest en Norris was daar misschien oppermachtig en werd Max alsnog tweede. Monza was een ander circuit en je kunt er weleens naast zitten. Je ziet wel gewoon dat de concurrentie dichterbij gekomen is, en misschien soms wel er eens overheen."

"Maar aan de andere kant: we weten natuurlijk ook dat Red Bull de capaciteit heeft om het toch wel om te kunnen draaien. Om zo te zorgen dat ze het kampioenschap winnen en dat ze ervoor zorgen dat ze de auto beter op orde krijgen. En ik denk dat als ze dat eenmaal voor elkaar krijgen, dat Max natuurlijk weer races gaat winnen. En dan zal hij het kampioenschap naar zich toe trekken. Want hij heeft natuurlijk wel de mazzel dat hij weet hoe hij daarmee om moet gaan."

"Ik denk dat we het niet zo dramatisch moeten maken als sommige mensen ervan maken. Ik denk dat we met zijn allen positief moeten zijn en je kunt weleens een off-weekend hebben. En het kan weleens niet zo zijn zoals het moet. Maar we hebben het ook wel vaker gezien: ze kunnen het ook gewoon omdraaien en zorgen dat ze er weer staan. Ik denk dat we daarin gewoon geloven dat het kan en dat ze de capaciteit hebben, ondanks dat er hier en daar wat mensen zijn weggegaan. Maar je moet vertrouwen houden dat het de goede kant op gaat. En ik denk ook dat het belangrijk is dat Max positief blijft."

Crisis? "Nee, alsjeblief niet. Ze staan nog steeds 62 punten voor ofzo. Die marge is nog steeds best wel groot, vergeleken ook met met de feit dat er nog acht races zijn. En natuurlijk is het een feit dat de concurrentie sterker is geworden en hebben ze allemaal stappen gezet. Red Bull moet erop vertrouwen dat het goed zal komen en dat ze erop gaan komen. Er komen natuurlijk ook een paar races aan, circuits, die Red Bull goed liggen en Max goed liggen. Het woord crisis is dus echt overdreven."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"