Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Belangrijk Red Bull-kopstuk denkt niet aan vertrek: "Simpele keuze!"

Nu Adrian Newey en Jonathan Wheatley bij Red Bull gaan vertrekken, dreigt een leegloop aan belangrijke kopstukken. Paul Monaghan, de Chief Engineer van het team, denkt echter niet aan vertrek, vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Newey Monaghan Red Bull
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 stond op zijn kop toen Red Bull op 1 mei aankondigde dat Adrian Newey bij het team gaat vertrekken. De topontwerper was vanaf de start in 2005 onderdeel van Red Bull, maar gaf aan toe te zijn aan rust. Op dat moment ontstonden er ook geruchten dat sportief directeur Jonathan Wheatley op zoek was naar een andere functie en mogelijk teambaas zou worden.

Na 18 jaar bij Red Bull zijn de ambities van Wheatley nu werkelijkheid geworden. Hij wordt volgend jaar teambaas van Audi en gaat nauw met voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto samenwerken richting naar de toetreding van de fabrikant in 2026.

In Paul Monaghan, Chief Engineer van Red Bull, blijft er wel een zeer belangrijk kopstuk aan het team verbonden. Monaghan verlengde onlangs zijn contract en vertelt in een interview met onder andere RacingNews365 dat hij niet aan een vertrek denkt. "Het voelde aan als de juiste beslissing en het was een simpele keuze. Goed, slecht, onverschillig, is het gras groener aan de andere kant? Ik weet het niet, zeker als je kijkt naar wat er de komende jaren aan zit te komen. Ik weet dat mensen komen en gaan, maar Red Bull voelt als thuis."

2026-motor

Het feit dat Red Bull een eigen krachtbron bouwt voor 2026 en daarna, droeg ook bij aan de beslissing van Monaghan. "We zijn autonoom, nietwaar? Wat een kans en wat een geweldige investering dat Red Bull ons de gelegenheid geeft om onze eigen motor te bouwen. Het is krankzinnig, maar briljant. Het wordt geen cruise. Je moet hard werken, veel uren maken en werken in het weekend. Dat accepteer je als hier aan begint."

Monaghan weet niet of hij eenzelfde uitdaging bij een ander team kan vinden. "Ik wil er vooral van genieten. Zou het ergens anders net zo leuk zijn? Ik weet het niet. Maar alles wat ik hier heb, maakt het leuk en plezierig. Je staat 's ochtends op en het is geen echte baan. Ik heb ergens een quote gelezen - 'Vind iets wat je graag doet en werk nooit meer een dag in je leven'. Nou, het gaat die kant op. Soms is het slecht en onverschillig en je hebt goede dagen en slechte dagen. Maar ik vind de mensen met wie ik werk leuk. Ik weet niet of ze mij leuk vinden, dat zal wel het tegenovergestelde zijn, maar ik vind het leuk."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"