Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Exclusief: Ricciardo begrijpt twijfels over F1-toekomst: "Moet mijn shit op orde krijgen"

Staat Daniel Ricciardo in 2025 nog op de Formule 1-grid? Hij stelt in een exclusief interview met RacingNews365 dat hij nog steeds de kwaliteiten in huis heeft.

Ricciardo belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo is nog allerminst zeker van een stoeltje voor komend jaar. De Australiër is desondanks ervan overtuigd dat hij dit seizoen heeft laten zien nog steeds te kunnen slagen in de Formule 1. Ricciardo begon het jaar met het ultieme doel om Sergio Perez uit zijn stoeltje te verdrijven en terug te keren naar Red Bull.

De 35-jarige coureur kende echter een dramatische start van het seizoen. In de eerste acht Grand Prix-weekenden pakte Ricciardo alleen punten tijdens de sprintrace in Miami, waar hij als vierde over de streep kwam. Yuki Tsunoda kreeg wel al vroeg een contractverlenging, waarna Ricciardo een dag later de achtste plaats pakte in Canada.

Inmiddels is het bij Ricciardo iets meer gaan lopen, waardoor hij nu 13e staat in het rijderskampioenschap, één plaats en 10 punten achter Tsunoda. Toch gaat Ricciardo de zomerstop in zonder zekerheid of hij komend jaar ook nog wel op de grid staat. In een exclusief interview met RacingNews365 evalueert Ricciardo zijn eerste seizoenshelft: "Ik zou zeggen dat ik niet consistent ben geweest."

"We zijn niet in staat geweest om consequent Q3 te halen of elk weekend punten te pakken. Dus dat is wat ik week in, week uit, niet goed heb gedaan en in deze sport kan dat een grote terugval betekenen" zo vertelt de Australiër.

Leeftijd geen rol

Ricciardo heeft echter het gevoel dat er genoeg momenten zijn geweest waarop hij het 'bijzonder goed of uitzonderlijk goed' heeft gedaan. "Ik zeg niet dat dat genoeg is," voegt hij daar aan toe.

"Maar ik hecht er wel veel waarde aan, vooral op dit punt in mijn carrière, wanneer mensen vragen: 'heeft hij het nog steeds, wordt hij al wat ouder?'" 

Ricciardo wijst zo naar Fernando Alonso (43) en Lewis Hamilton (39) en wat zij op hun leeftijd nog steeds presteren: "Zij hebben bewezen dat het nog steeds kan op oudere leeftijd."

Ricciardo snapt dan ook wel dat men twijfelt of hij nog steeds goed genoeg is voor de Formule 1. Zijn beter wordende resultaten helpen mee om die tendens te breken: "De goede resultaten waren in ieder geval groot genoeg om mensen te laten zeggen: 'oh, hij kan nog steeds een goede ronde neerzetten', of: 'hij kan nog steeds een hele, hele goede ronde neerzetten'. Wat ik probeer te zeggen is dat de stopwatch me gelukkig nog steeds goedgezind kan zijn, maar om wat voor reden dan ook is de consistentie er niet geweest, dus dat moet ik nog uitzoeken."

"Maar ik ben blij dat ik het nog steeds kan en het is aan mij om het vaker te laten zien. Maar ik denk dat ik meer dan eens heb kunnen zeggen: 'oké, ik kan het'. Ik moet gewoon mijn shit op orde krijgen", zo sluit Ricciardo af. 

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout