Jacques Villeneuve

Jacques Villeneuve - Van wereldkampioen tot criticaster

De carrière van Jacques Villeneuve is al een aantal jaren voorbij, maar de Canadees was een goed coureur. Zo won hij het Indycar-kampioenschap, de Indy 500 en werd hij wereldkampioen in de Formule 1.

Jacques is de zoon van legende Gilles Villeneuve die veel te vroeg overleed. De jaren 90 waren de hoogtijdagen van de carrière van Jacques die eerst furore maakte in de Amerikaanse Indycar-series. Het winnen van de titel en de Indy 500 bezorgden hem een plaats bij het team van Williams.

In 1996 debuteerde Villeneuve bij het team en was direct op weg naar winst in zijn eerste race. Door een technisch probleem finishte hij als tweede. Die positie nam hij ook in het WK in, maar een jaar later werd Villeneuve wereldkampioen. Michael Schumacher probeerde de Canadees uit de race te rammen, maar vond alleen zijn eigen Waterloo. 

Na het succes bij Williams stapte Jacques Villeneuve over naar BAR, maar dat project mislukte waardoor verdere zeges uitbleven. De laatste jaren komt de Canadees veelvuldig in het nieuws doordat hij als analist zijn ongezouten mening geeft over onder andere Max Verstappen en Lance Stroll.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen