© Red Bull Contentpool

Wat verdient F1-coureur Max Verstappen?

Max Verstappen is een van de topcoureus uit Formule 1. Bij Red Bull verlengde hij zijn contract tot en met 2020, waardoor zijn salaris flink omhoog ging. Verstappen verdient de nodige miljoenen per jaar.

Salaris Verstappen: Wat verdient Max Verstappen per jaar?

Formule 1-coureurs verdienen miljoenen per jaar en bij toppers als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel loopt dit op tot bedragen van 30 tot 40 miljoen euro per jaar. Max Verstappen rijdt sinds 2015 in de Formule 1 en heeft een carrière als een komeet.

De Nederlander begon bij Toro Rosso, maar rijdt sinds 2016 voor Red Bull. Na zijn overgang verdiende Verstappen in 2016 ongeveer 750.000 euro exclusief bonussen. Dat bedrag liep in 2017 al op naar een bedrag tussen de 3 en 6 miljoen euro.

In oktober 2017 tekende Max Verstappen een nieuw contract bij Red Bull, wat loopt tot en met 2020. Zijn jaarsalaris wordt ingeschat op minimaal 10 miljoen euro exclusief bonussen. Hoe beter Max presteert, hoe hoger zijn salaris is. Red Bull verwijst geruchten over een salaris van 30 miljoen naar het rijk der fabelen.

De 10 best betaalde Formule 1 coureurs in 2018

 1. Lewis Hamilton 40 miljoen
 2. Sebastian Vettel 40 miljoen
 3. Fernando Alonso 25 miljoen
 4. Max Verstappen 10 miljoen
 5. Valtteri Bottas 8 miljoen euro
 6. Daniel Ricciardo 7 miljoen euro
 7. Kimi Raikkonen 7 miljoen euro
 8. Nico Hülkenberg 3 miljoen euro
 9. Sergio Perez 2,5 miljoen euro
 10. Romain Grosjean 1,5 miljoen euro

Note: Bedragen zijn schattingen

Het reguliere salaris van een Formule 1-coureur vormt de basis van het loon. Dit wordt verder aangevuld met premies voor behaalde WK punten, podiumplaatsen en overwinningen. Max Verstappen krijgt zelfs een premie als hij de snelste ronde rijdt tijdens de wedstrijd.

Daarnaast heeft Max Verstappen nog diverse sponsoren. Deze zijn samen goed voor enkele miljoenen per jaar. Naar verluidt betalen Jumbo en Exact een bedrag met zes nullen. In ruil hiervoor staan ze op de pet en helm van de snelle Nederlander.

Max staat nog aan het begin van een lange carrière waarin zijn salaris uiteindelijk snel zal oplopen tot tientallen miljoenen. Coureurs als Hamilton, Alonso en Vettel verdienen allemaal meer dan 30 miljoen euro per jaar, exclusief persoonlijke sponsoren.

De voordelen van een account:

 • Reageren op artikelen

 • Toegang tot exclusieve content

 • Win mooie prijzen met quizen en spellen

 • Profiteer van exclusieve voordelen