Balende Vandoorne: "Dit was mijn kans op punten"

29 mei 2017 10:00 Redactie

Stoffel Vandoorne crasht tijdens de GP van Monaco


Lange tijd leek het erop dat Stoffel Vandoorne zichzelf eindelijk een goede dienst bewees. Echter een tweede crash zorgde er voor dat de Belg toch met een kater het vorstendom verlaat.

Op zaterdag tijdens de kwalificatie reed Vandoorne sterk en drong hij voor het eerst dit Formule 1 seizoen door tot Q2. Ook daar in was hij goed onderweg tot het helaas mis ging op precies hetzelfde punt als waar eerder Ocon er af was gevlogen. De auto van de 25-jarige Belg was zodanig beschadigd dat hij zijn opwachting niet kon maken in Q3. Vanwege een gridstraf die hij opliep tijdens een incident met Massa in Barcelona startte hij de race vanaf P12.

Bij de start verloor hij direct een plek aan de achter hem gestarte Hamilton. In het vervolg van de race kon hij het tempo van de mannen voor hem goed bijbenen en reed hij lange tijd rond op de tiende plaats. Zijn eerste WK-punt in dit jaar lonkte maar helaas ging het opnieuw mis. Nadat de safety car vanwege de crash van Wehrlein en Button van de baan verdween, maakte Vandoorne een grote fout. Onder druk van Sergio Perez gleed hij zo de bandenstapel in waarna zijn race er op zat.

Vandoorne baalde dan ook behoorlijk van zijn gemiste kans op punten.

"Het is heel erg jammer dat we geen punten hebben overgehouden aan Monaco. We hadden zeker op iets meer gehoopt. Natuurlijk wisten we dat het lastig werd om Perez en Massa voor te blijven omdat ze net naar de pits waren geweest voor ultrasofts. Zelf kon ik niet naar binnen omdat ik anders mijn positie geheid zou verliezen. Ik moest dus verder op de supersofts. Het was lastig om deze banden op temperatuur te houden. Nadat Sergio in bocht 1 aan de binnenkant dook, kon ik geen kant op. Helaas..."

Voor McLaren eindigde het weekend in mineur want ook Button moest zijn race na zijn crash met Werhlein staken.
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen