Haas: 'Sainz moet niet zeuren, maar zijn spiegels gebruiken'

13 jun. 2017 13:43 Redactie

Haas vindt te kleine spiegels slap excuus van Sainz


Haas F1-teambaas Guenther Steiner kan weinig met het excuus van Sainz dat hij Grosjean niet zag tijdens de GP van Canada. De Spanjaard veroorzaakte een flinke crash bij de start, waar Grosjean en Massa slachtoffer van waren.

Sainz raakte de Haas van Grosjean, waardoor de Spanjaard van de baan vloog. In zijn vlucht ramde hij Felipe Massa finaal in de flank. Voor Grosjean was zijn race nagenoeg over omdat hij zijn voorvleugel verloor bij het incident. Na een sterke race finishte de Fransman alsnog als tiende.

De wedstrijdleiding bestrafte Sainz voor de tweede keer dit seizoen met een gridstraf en strafpunten. Eerder veroorzaakte de Toro Rosso coureur in Bahrein een crash met Lance Stroll, waarvoor hij gestraft werd. Net als toen weigerde hij de schuld op zich te nemen. In Canada was het volgens Carlos te wijten aan het slechte zicht naar achteren via de spiegels. Grosjean reed in zijn dode hoek, waardoor hij hem niet kon ontwijken.

Teambaas Steiner vindt het een slap excuus van de Toro Rosso coureur. "Als hij wist dat ze te klein waren, dan moest hij ze voor de race veranderen. Dit is niet ons probleem! Het is gewoon een slap excuus van hem."

Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen