Kvyat haalt uit naar wedstrijdleiding: 'F**king circus!'

12 jun. 2017 18:39 Redactie

Kvyat noemt wedstrijdleiding amateurs


Daniil Kvyat kreeg twee straffen tijdens de GP van Canada voor hetzelfde vergrijp. Zijn auto sloeg af bij het wegrijden voor de opwarmronde en de Toro Rosso coureur wist het veld weer bij te halen. Na afloop kookte hij van woede en liet hij zijn frustraties de vrije loop.

Hij startte vanaf zijn normale positie, maar kreeg later te horen dat hij de coureurs voor hem niet in had mogen halen tijdens de opwarmronde. Coureurs mogen volgens de regels alleen hun positie op de grid weer innemen als ze voor de eerste safety car lijn tijdens de opwarmronde hun oorspronkelijke positie weer ingenomen hadden. In het geval van de Rus was dit niet het geval. 

De wedstrijdleiding maakte er vervolgens een potje van. Als eerste kreeg Kvyat een drive-through penalty, waarbij hij door de pitstraat moest rijden en veel posities verloor. Daniill knokte zich knap terug tot een negende positie. Later besloot de wedstrijdleiding dat dit eigenlijk een 10 seconde stop and go straf moest zijn, waarop ze Kvyat voor hetzelfde vergrijp nogmaals bestraften. Een zeer bijzondere situatie! Uiteindelijk viel de Toro Rosso coureur uit na problemen bij zijn, erg lange, pitstop.

Kvyat was dan ook woest op de wedstrijdleiding. "Ze hebben maar een taak en die is niet eens zo moeilijk. Volgens mij zaten ze met zijn alle te slapen vandaag en hadden ze behoefte aan een bak koffie."

"Ze moeten deze stomme regel gewoon afschaffen! Wat is dit nu weer voor regel? Zijn we Formule 1 coureurs of taxi rijders? Ik snap er niets van! Het is een circus, een f*cking stom circus."

"Ik ga hierover praten met Charlie (wedstrijdleider red.), want ik kan hier niet tegen. Hij heeft maar een simpele taak en zelfs die kan hij niet goed uitvoeren."

Daniil Kvyat besefte zichzelf dat hij beter even af kon koelen voordat hij het kantoor van Charlie Whiting binnenstormde.

"Misschien is het beter als ik eerst naar mijn kamer ga om af te koelen, anders zeg ik misschien domme dingen. Ik weet niet zeker of Charlie degene is die de fout maakte. Maar ik wil weten wiens call dit was. Het enige dat ik nu weet is dat onze teammanager 10 ronden lang heeft gediscussieerd met de FIA en dat we geen dubbele straf zouden krijgen."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen