Lewis Hamilton: 'Ik voelde de boosheid van Vettel'

16 mei 2017 08:23 Redactie

Lewis Hamilton geniet van gevecht met Sebastian Vettel


Lewis Hamilton en Sebastian Vettel lijken uit te gaan maken wie de nieuwe wereldkampioen Formule 1 wordt. Na vijf wedstrijden hebben ze beiden twee wedstrijden gewonnen en staan ze ruim bovenaan in het kampioenschap.

De seizoensopener was voor Sebastian Vettel, maar in de tweede wedstrijd sloeg Lewis Hamilton toe. Daarna was het weer Sebastian Vettel, tussendoor even Valtteri Bottas, maar nu is Lewis Hamilton weer aan de beurt. In een echt 'man tegen man' gevecht versloeg de Engelsman de Duitser tijdens de Grand Prix van Spanje. Hamilton was na afloop heel blij met zijn overwinning, maar nog blijer met het gevecht dat hij had met Vettel.

"Dit is een van de leukste gevechten die ik in mijn carrière heb gehad. Niet alleen vandaag, maar over het gehele seizoen is het fantastisch om met een ander team te moeten vechten om de overwinning", aldus Hamilton.

De tweede plaats was voor Hamilton geen optie, aangezien hij een overwinning achter liep op Vettel. De Duitser zag na een goede start zijn kans schoon om nog verder uit te lopen, maar werd terug gefloten door Hamilton. "Ik kan best geloven dat Sebastian er van baalt. Hij zal vast chagrijnig zijn nu, ik voelde dat hij boos was en dat zei hij ook tegen me. Logisch, want niemand is er blij mee om tweede te eindigen. Ik ook niet", zei Hamilton na afloop.

Het gevecht met Vettel was op het scherpst van de snede, vooral toen Vettel na zijn pitsstop de pitsstraat uitreed. Hamilton werd van de baan gedrukt door Vettel, maar daar had de Engelsman naar eigen zeggen geen problemen mee. "Het was hard maar eerlijk. Ik kon een botsing ontwijken, waardoor ik daarna alsnog de leiding kon overnemen. Het was een goed gevecht, hard maar respectvol", reflecteerde Hamilton.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen