Red Bull verstrekte Max Verstappen verkeerde informatie

02 apr. 2017 15:41 Redactie

Max Verstappen kreeg bewust onjuiste informatie over de boordradio


Tijdens de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1 seizoen blijkt Red Bull bewust verkeerde informatie aan Max Verstappen te hebben verstrekt. In de eindfase kwam Verstappen rap dichterbij aan Kimi Raikkonen maar tot een gevecht om plek 4 kwam het nooit.

Verstappen vroeg juist in die fase van de race aan zijn engineer hoe snel de snelste ronde was. Zijn teambaas, Christian Horner, gaf toen als antwoord 'te snel'. Hierop staakte Max Verstappen zijn poging om nog dichterbij aan Raikkonen te komen. Ook het probleem met zijn remmen werkte natuurlijk niet bevorderlijk. Achteraf blijkt echter dat Red Bull de 19-jarige Nederlander van verkeerde informatie voorzag om te voorkomen dat Verstappen een ultieme inhaalpoging zou wagen bij de Fin.

Red Bull adviseur, Helmut Marko, verklaart aan het Duitse Formel1 waarom het team hier toe besloot.

"Er was vast een aanval gekomen op Raikkonen maar Verstappen kreeg problemen met zijn remmen. Dus hebben we hem gezegd: 'Laat hem gaan'. Max vroeg toen nog eens hoe ver hij van de snelste ronde verwijderd was. We hebben hem toen gezegd dat hij daar te ver van af zat maar dat was niet zo."

"Om veiligheidsredenen wilden we geen enkele risico nemen. Als het wel tot een aanval was gekomen, was de kans op een spin erg groot vanwege zijn remmen. Dat wilden we ten koste van alles voorkomen."
Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen