Sebastian Vettel

Laatste F1-nieuws over Sebastian Vettel

Formule 1 coureur Sebastian Vettel rijdt voor het Italiaanse Scuderia Ferrari en heeft Kimi Raikkonen als teamgenoot. In de SF70-H moet de Duitser strijden voor de wereldtitel F1 in 2017. 

Vettel is de meest succesvolle F1-coureur van de afgelopen tien jaar. De Duitser begon maakte zijn debuut voor BMW en na een jaar Toro Rosso was het al tijd voor Red Bull Racing. Maar niet nadat hij in 2008 vriend en vijand verraste met een sensationele overwinning tijdens de GP van Italië in de Toro Rosso. 

In 2009 bezorgde hij Red Bull haar eerste overwinning en een jaar later zelfs de eerste wereldtitel. Er volgden in totaal liefst vier wereldtitels in de periode 2010 tot en met 2013. Vanaf 2015 komt Vettel uit voor Ferrari, daar waar hij in de voetsporen wil treden van Michael Schumacher. De Duitser was de mentor van Vettel in diens jonge jaren en het tweetal is goed bevriend.

Na twee mindere jaren is Ferrari nu terug op volle oorlogssterkte. Kan Vettel de Italianen de eerste titel bij de coureurs sinds 2007 bezorgen?

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen