Williams noteert ook de snelste pitsstop in Bahrein

17 apr. 2017 13:59 Redactie

Williams voert voor derde keer op rij snelste pitsstop uit


Hoewel het team van Williams qua klasseringen nog niet heel veel in de melk te brokkelen heeft dit seizoen, blijft het de kroon spannen als het gaat om de pitsstops. Ook in Bahrein voerde het team de snelste pitsstop uit.

Net als in Australië (2.34 seconden) en in China (2.52 seconden) voerde het team van Williams ook in Bahrein de snelste pitstop uit. Net als in Australië deed het team er 2.34 seconden over om 4 banden te wisselen bij de bolide van Felipe Massa. De Braziliaan gaat daarmee ook aan kop van het klassement. Ook in Australië en China wisselde het team bij zijn bolide als snelst de banden.

Ook Red Bull Racing zat er goed bij in Bahrein. Daniel Ricciardo staat op de derde plaats met 2.52 seconden en Max Verstappen haalde ook de top 10. Zijn banden werden gewisseld in 2.97 seconden en daarmee belandde zijn pitsstop op de achtste plaats. Helaas voor Verstappen kon hij zijn snelle pitsstop niet uitbuiten. Een paar honderd meter na zijn pitsstop stond hij in de muur met remproblemen.

Verder heeft ook Force India getraind op de pitsstops in de winter. 'The man in Pink' wisselden razendsnel de banden van zowel Esteban Ocon als Sergio Perez. De pitsstop van Sergio Perez ging in 2.46 seconden, slechts 0.12 seconden langzamer dan die van Felipe Massa. Ook Ocon was in de top vijf te vinden, zijn pitsstop stond op de vierde plek met een tijd van 2.66 seconden.

Hieronder het volledige overzicht van de top 10 in Bahrein.

DHL Pitsstop Award Bahrein 2017 Foto: DHL

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen