Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon over oud-teamgenoot Leclerc: "Soms dacht ik: waar komt dit rondje ineens vandaan?"

Red Bull-coureur Alexander Albon heeft respect voor zijn oud-teamgenoot Charles Leclerc. Hij vindt dat de Monegask de beste coureur is geweest tegen wie hij heeft geracet in de opstapklasses naar de Formule 1.

Alexander Albon en Charles Leclerc kennen elkaar al vanuit hun tijd bij het Franse team ART Grand Prix, tijdens het GP3-seizoen van 2016. De Monegask wist het kampioenschap in dat jaar te winnen, met de Britse Thai als runner-up.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid vertelt Albon over de strijd tussen hem en Leclerc om het GP3-kampioenschap. "Een paar keer hebben we gehad dat we beiden om de pole position streden. We wisselden in eerste instantie telkens rondetijden met elkaar af, totdat er bij Charles opeens een rondje uitkwam waarvan ik dacht: waar komt dat vandaan?"

De Red Bull-coureur heeft wel een idee waar de snelheid van Leclerc vandaan komt. "Hij is erg sterk in het aanremmen en insturen voor een bocht. Hij kan de achterkant van de auto precies genoeg laten glijden, dat deze altijd goed door de bocht komt. Hij is erg sterk om de auto recht te krijgen voordat hij de apex van de bocht raakt."

Verder maakte de huidige Ferrari-coureur in de GP3 gebruik van slimmigheden, aldus Albon: "Leclerc won altijd door wat meer van het circuit te gebruiken dan anderen. Hij speelde met de track limits. Ik heb veel respect voor hem."

0 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"