Hamilton beschuldigt Ferrari van voortrekkerij

29 mei 2017 11:10 Redactie

'Vettel is de absolute nummer één rijder van Ferrari'


Duidelijke taal van de drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die in Monaco zijn grootste uitdager zag uitlopen. Hamilton zelf kwam er in Monaco niet aan te pas.

Na zijn dramatisch verlopen kwalificatie was het voor Hamilton vooral zaak om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Met Vettel op een tweede startplek wist de Brit op voorhand al dat hij geheid zeker meer achterstand zou oplopen.

Lange tijd leek het er in de race op dat Raikkonen zou afstevenen op zijn eerste zege sinds lange tijd. Echter, het team hield hem als eerste naar binnen terwijl Vettel buiten bleef en flink door kon stampen. Pas vijf ronden na Raikkonen maakte dan ook Vettel zijn enige pitstop waardoor hij net voor Raikkonen terug op de baan kwam en zo de race kon winnen. Raikkonen was na afloop duidelijk niet blij met deze actie terwijl zijn teamgenoot de vragen hierover enigszins ontweek.

Voor Hamilton is het echter wel duidelijk hoe de verstandhouding binnen Ferrari is. Na afloop stak hij zijn mening over de gang van zaken bij Ferrari dan ook niet onder stoelen of banken.

"Ferrari heeft duidelijk een nummer één rijder, dat is mij nu wel duidelijk geworden. Ze doen er alles aan om Sebastian maximaal te laten presteren. In Monaco is het vrijwel onmogelijk om puur op strategie de leidende wagen in te laten halen door de nummer twee. Tenzij het team een duidelijke voorkeur heeft voor de tweede auto. Dat is nu wel duidelijk geworden."

Hamilton benadrukt nogmaals dat er geen dergelijke situatie is bij Mercedes.

"Bij ons wordt niemand voorgetrokken. Als team moeten we gewoon samenwerken en ervoor zorgen dat we voor Ferrari staan, zodat we niet in dezelfde situatie belanden als zij."

Hamilton kijkt nu tegen een achterstand van 25 punten aan op Vettel.
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen