'Red Bull koos de juiste pitstopstrategie'

31 mei 2017 09:15 Redactie

Adrian Newey vindt dat Red Bull juist heeft gehandeld


De Grand Prix van Monaco was op zich geen spannende race, toch hield het de gemoederen na afloop flink bezig. Vooral in het kamp van Red Bull werd lange tijd nagesproken over de gehanteerde strategie.

Al tijdens de race uitte Max Verstappen zijn ongenoegen over de strategie van zijn team. Hij had zich knap als vierde gekwalificeerd en lag ook in de race op deze positie. Logischerwijs werd hij als eerste rijder als eerste naar binnen gehaald. Red Bull koos er echter tot zijn verrassing voor om hem al vroeg in de race binnen te laten komen. Hiermee wilde het team een undercut met Valtteri Bottas uithalen. Dit mislukte echter, mede omdat de pitstop van Verstappen niet vlot verliep en kostbare tienden verloren gingen.

Zijn teamgenoot Ricciardo kon in de tussentijd flink doorstampen op de baan en wist voldoende marge op te bouwen om bij zijn pitstop zowel Bottas als Verstappen te pakken. Op het moment dat Verstappen besefte dat hij was gepasseerd door zijn teamgenoot, had de wedstrijdleiding hun handen vol om zijn gevloek weg te piepen.

Inmiddels is de lucht weer geklaard bij Red Bull en heeft Verstappen de uitleg van zijn team geaccepteerd. Ook Adrian Newey, de ontwerper van Red Bull, ondersteunt de strategie van het team. Met Motorsport.com blikt hij nog éénmaal terug op de race.

"Voor de race was het niet duidelijk of de undercut of de overcut het beste zou uitpakken. De voorste rijder heeft echter de meeste kans bij een undercut. Dus daarom zijn we daar voor gegaan. De undercut van Verstappen werkte bijna maar helaas was zijn stop net te langzaam. "

Teambaas Horner gaf al eerder aan dat hij de frustratie van de jonge Nederlander wel begrijpt. Ook Newey vindt het vrij normaal dat een rijder van dit kaliber zo reageert.

"Als een coureur net uit de auto stapt, dan zit hij nog vol adrenaline. De manier waarop Max reageerde, is dan ook vrij normaal."
Foto: Dan Istitene / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen