Toto Wolff: 'Ferrari heeft zege Sebastian Vettel niet geregisseerd'

30 mei 2017 08:19 Redactie

Toto Wolff gelooft in 'eerlijke' overwinning van Sebastian Vettel


Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt niet dat Ferrari de overwinning aan Sebastian Vettel 'geschonken' heeft afgelopen zondag in Monaco. Wolff is van mening dat Vettel de overwinning dik en dwars verdiend heeft.

Sebastian Vettel pakte zondag de leiding over van teamgenoot Kimi Raikkonen, omdat laatstgenoemde als eerste zijn pitstop maakte. Hierdoor kan Vettel in 'de vrije lucht' een paar snelle ronden noteren, waardoor hij uiteindelijk na zijn eigen pitstop als leider de wedstrijd hervatte.

Lewis Hamilton noemde dat na afloop van de race 'voortrekkerij', maar zijn teambaas gaat daar niet in mee. "Het was niet duidelijk hoe de banden zouden presteren, dus ze moesten een van de twee coureurs als eerst op de supersoft band zetten. Uiteindelijk bleek de supersoft niet snel genoeg en kon Sebastian op de ultrasoft snelle rondetijden laten noteren, was de lezing van Toto Wolff na afloop.

Toto Wolff denkt dat Ferrari het 'op z'n beloop liet gaan' en het uiteindelijk de klasse van Sebastian Vettel was die de doorslag gaf. "Ik denk niet dat ze het hadden zien aankomen. Ze hebben beide kanten van het team gewoon hun gang laten, ik denk niet dat ze het geregisseerd hebben. Uiteindelijk heeft het ze een 1-2 finish opgeleverd en de leiding in het kampioenschap", was de nuchtere conclusie van de Duitser.

Wolff kan dan ook niet anders dan het team feliciteren, aangezien ze stukken beter waren dan Mercedes. "Ze zijn op het punt waar wij in voorgaande jaren waren. Toen moesten we uitleggen waarom een van de twee coureurs had gewonnen. Ze zijn ijzersterk momenteel, dus ik kan ze alleen maar feliciteren", besluit Wolff.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen