Felipe Massa overtuigd van kwaliteiten Lance Stroll: 'Geef hem de tijd'

30 mrt. 2017 19:02 Redactie

Massa wil goede teamprestatie neerzetten met Stroll


Bijna de oudste van het veld samen met de jongste van het veld in één team. Op voorhand was iedereen benieuwd of Lance Stroll (18) het Felipe Massa (35) moeilijk kon maken, maar de verhoudingen werden tijdens het openingsweekend direct bepaald. Felipe Massa reed een prima weekend zonder grote fouten en eindigde zesde. Lance Stroll had het heel wat lastiger en viel uiteindelijk uit.

Zo belandde Stroll tijdens de derde vrije training in de muur, waardoor hij nog maar net de kwalifcatie haalde. Die sloot hij niet overtuigend af op de een-na-laatste plek en omdat zijn monteurs een versnellingsbak moesten wisselen startte hij achteraan. Vervolgens kon hij tijdens de wedstrijd ook niet veel verder naar voren komen, waarna hij ook nog uit viel.

Felipe Massa relativeert het weekend van Stroll en weet zeker dat de jonge Canadees zich uiteindelijk zal ontwikkelen tot een goede coureur. "Hij is pas 18. Toen ik 18 was maakte ik ook heel veel fouten, dat hoort er bij", zegt Massa tegenover de Braziliaanse TV-zender Sportv.

"Hij had geen goede start in Australië, maar hij moet vooral geduldig zijn en de tijd nemen", adviseert Massa. Om Stroll te helpen, deelt Massa naar eigen zeggen alles met Stroll. "Ik ken hem al sinds hij een klein jochie van acht was. Ik probeer hem met alles te helpen en geef mijn mening over alles wat ik zie en hoor van hem."

Uiteindelijk komt het goed met Stroll, daar is Massa van overtuigd. Stroll moet alleen wel de tijd krijgen om zich te ontwikkelen, vindt Massa. "Ik ga hem zo goed als ik kan helpen dit seizoen en samen gaan we proberen een goede teamprestatie neer te zetten. Als we de tijd krijgen ben ik er zeker van dat het gaat lukken", besluit Massa.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen