Lauda: 'Fernando Alonso geen optie voor Mercedes'

23 mei 2017 16:49 Redactie

Lauda sluit komst Alonso naar Mercedes uit


Niki Lauda heeft veel bewondering voor Fernando Alonso, maar noemt de Spanjaard geen optie voor Mercedes.

Tegenover Blick laat de Oostenrijker weten dat Mercedes geen interesse heeft in Fernando Alonso. De McLaren-coureur heeft een aflopend contract eind 2017.

"Alonso staat zeker niet op ons lijstje. We zijn zeer tevreden met Hamilton en Bottas, maar zoals Toto Wolff al zei: Zeg nooit, nooit."

"Ik volg de avonturen van Fernando op de voet. Een zege in de Indy is er een die je voor altijd bij blijft. In mijn tijd was het ondenkbaar dat een team me vrij zou geven voor de Indy."

Met de GP van Monaco voor de boeg is het ook tijd om vooruit te blikken. Lauda verwacht dat Ferrari een voordeel heeft vanwege de kortere wielbasis. 

"Ferrari heeft een voordeel in Monaco, omdat onze auto de langste wielbasis heeft. Dat kan problemen geven in de krappe bochten en in Monaco is dit zelfs erger dan in Singapore."

"Een ding is duidelijk: degene die wint in Monte Carlo krijgt net zoveel aandacht als de wereldkampioen." 

Bottas en Raikkonen doorslaggevend in WK bij de teams


De titelstrijd lijkt een duel te worden tussen Vettel en Hamilton. Volgens Lauda zijn deze coureurs een klasse apart dit seizoen.

"Een viervoudig kampioen tegen een drievoudig kampioen, die ook nog eeens rijden voor Ferrari en Mercedes, de twee beste teams ter wereld. Het is de best mogelijke reclame voor de Formule 1. De rest kan ze niet bijhouden, zo simpel is dat."

De rol van de tweede rijders wordt doorslaggevend voor de titelstrijd bij de constructeurs voorspelt Lauda. "Raikkonen en Bottas spelen een beslissende rol in het constructeurskampioenschap. Ik kan je verzekeren dat Bottas net zo goed is als Rosberg was. Hij is denk ik wat sterker dan Raikkonen."

 

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen